(( منتديات جامعة حلوان والقاهرة 2010 ))
زمـــــــــــــــــــــــــن التغــــيير فـــى مصـــر2011
اهلاً ومرحــــــــــــــــــــــــباً بكم فى هذا المنتدى
زمـــــن التغــــيير فـــى مصـــر2011
(( منتديات جامعة حلوان والقاهرة 2010 ))
زمـــــــــــــــــــــــــن التغــــيير فـــى مصـــر2011
اهلاً ومرحــــــــــــــــــــــــباً بكم فى هذا المنتدى
زمـــــن التغــــيير فـــى مصـــر2011
(( منتديات جامعة حلوان والقاهرة 2010 ))
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

(( منتديات جامعة حلوان والقاهرة 2010 ))

(( منتديـــات جـــامعة حلـــوان والقـــاهرة 2010 ))
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 الكشري من مطبخي بالصور

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
Admin



المساهمات : 329
تاريخ التسجيل : 10/01/2010

الكشري من مطبخي بالصور Empty
مُساهمةموضوع: الكشري من مطبخي بالصور   الكشري من مطبخي بالصور Icon_minitimeالثلاثاء ديسمبر 14, 2010 3:36 am

وصفة من وصفات الطبخ المصرى

المقادير

- كوب
عدس اصفر
- 2 كوب ارز مصرى
- 3 بصلة كبيرة او 4 بصلات
- زيت لتحمير البصل كل واحدة تختار كمية الدهون الناسبة لها بس المهم تكون كافية لتحمير البصل
- كيس
مكرونة صغيره ( إختيارى )
- نصف كيس شعرية
- عدس بجبة ( إختيارى )
-
الصلصة
- سلطه خضرا

الطريقة

. يحمر
البصل فى الزيت جيدا الى ان يصبح غامق اللون أخد نصفه و أرفعه و أصفيه جيدا على ورق مطبخ


الكشري من مطبخي بالصور 620761849

. والنصف الاخر أزود له ماء وملح يكفى لسوا
الارز والعدس (ما تكتريش المايه علشان مش يعجن منك )

. لما تغلى المايه نخلط الارز مع
العدس الاصفر ثم يتم وضعهم فى الماء ونظبط الملح ونغطى علية ثم بعد ان يتشرب معظم الماء نخفف النار علية علشان مش يشيط


الكشري من مطبخي بالصور 991164860

. يحمر قليل من
الشعرية الى ان تصبح بنى فاتح مع تجانس اللون ثم نضيف ماء و ملح حتى تستوى ونصفيها بمصفاه ونضعها فى طبق التقديم

الكشري من مطبخي بالصور 556632499

. نحمر
المكرونه وبعدين نضيفلها مايه وملح وزيت لحد ما تتسلق ونصفيها

. ونسلق العدس بجبة ويفضل ان يكون منقوع فترة ويسلق فى ماء وعليه قليل من
الملح والكمون


. مقادير الصلصة

- 3 فصوص
ثوم
- علبة صلصة كبيرة
- ملعقتين خل او ثلاث ملاعق
- ملعقة كبيرة
زيت

الطريقة

-نضع الزيت على النار ثم الثوم الى ان يبدا فى الاحمرار نضيف الخل
- نضيف صلصة الطماطم وتترك حتى تسبك قليلا ثم نضيف المل وشطة خفيف
ثم نضع القليل من الماء
بس بلاش نكثر الماء علشان
الصلصة متبقاش خفيفة

الكشري من مطبخي بالصور 130728135


. نعمل
سلطه خضرا

الكشري من مطبخي بالصور 276614910

نعمل طبق ونحط فيه من كل حاجه وهيكون بالشكل ده وبالهنا والشفا

الكشري من مطبخي بالصور 563938706

ودى السفره


. الكشري من مطبخي بالصور 874109824

وده كمان طبق



الكشري من مطبخي بالصور 280309243


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://fignrs.yoo7.com
 
الكشري من مطبخي بالصور
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقة عمل الفطير المشلتت بالصور
» كابتشينو ولا أحلى من مطبخي
» اخرى من الفول بالصور
» الكنافة والمراحل بالصور
» طاجن لسان العصفور باللحمه من مطبخى بالصور

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
(( منتديات جامعة حلوان والقاهرة 2010 )) :: (المنتديات ومطبخ حواء) :: منتدى المطبخ المصرى-
انتقل الى: